By | Grudzień 26, 2020

Biarda Marek s. Eugeniusza ur. 01.05.1958 IPN Lu 00419/1484 LK krypt. „M-4” nr. rej. 8881 Siedlce                                                                                                                                                                                                                Mieszkaniec Siedlec pochodzący z miejscowości Opole Stare k. Siedlec. Wykształcenie wyższe. Z zawodu dziennikarz.  Wiceprzewodniczący ZW ZSMP w Siedlcach. Właściciel mieszkania w Siedlcach przy ulicy Młynarskiej 8. 27.11.1987 roku podpisał umowę z WUSW w Siedlcach na udostępnienie swojego mieszkania na Lokal Kontaktowy Służby Bezpieczeństwa. Mieszkanie miało być udostępniane w dni robocze w godzinach od 8 do 16 w zamian za wynagrodzenie w wysokości 10000zł kwartalnie. W tym LK odbywała spotkania miedzy innymi z TW ps. „Wojtek” nr. rej. 7701 (Zubek Mirosław), TW ps. „Antoni’ nr. rej. 7471 (Makowski Jan), TW ps. „Ewa” nr. rej. 8300 Krukiewicz Ewa), TW ps. „Fizyk’ nr. rej. 7660 (Kruk Ryszard). Współpraca została zakończona 21.08.1989 roku z powodu przebywania w tym lokalu osób postronnych (znajoma właściciela mieszkania). W archiwach IPN znajduje się 40 dokumentów dotyczących jego osoby w tym pokwitowania odbioru pieniędzy za użyczanie mieszkania.