Kieliszek Henryk Kazimierz IPN Lu 00419/68 TW ps. „Mały” nr. rej. 1262 i 7114 Skruda gm. Trojanów pow. Ryki

By | Październik 13, 2017

Kieliszek Henryk Kazimierz s. Władysława ur. 01.01.1924 IPN Lu 00419/68 TW ps. „Mały” nr. rej. 1262 i 7114 Skruda gm. Trojanów pow. Ryki

Mieszkaniec miejscowości Skruda g. Trojanów p. Ryki. Wykształcenie średnie ekonomiczne o specjalności technik-ekonomista. Pracownik umysłowy na stanowisku inspektora w Wydziale Finansowym Urzędu Powiatowego w Rykach. Do współpracy z SB KP MO w Rykach został pozyskany na podstawie dobrowolności 25.05.1974 roku. Własnoręcznie napisał zobowiązanie o współpracy przyjmując pseudonim konspiracyjny „Mały”. W dniu  28.01.1977 roku wyeliminowany został z czynnej sieci agenturalnej przez Wydz. IV KW MO w Siedlcach jako nieprzydatny do dalszej współpracy  ze względu na brak możliwości operacyjnych. W archiwach IPN znajduje się 14 dokumentów dotyczących jego osoby.