Bogucki Tadeusz Piotr kandydat na TW Sokołów Podl.

By | Kwiecień 2, 2017

Bogucki Tadeusz Piotr s. Piusa ur. 18.10.1949 IPN Lu 00419/1257 kandydat na TW nr. rej. 6533 Sterdyń pow. Sokołów Podlaski

Mieszkaniec miejscowości Sterdyń. Wykształcenie średnie techniczne o specjalności technik rolnik. Zatrudniony w Urzędzie Gminy Sterdyń na stanowisku instruktora rolnego.

Był opracowywany jako potencjalny kandydat na TW od 29.11.1982 roku Sprawę prowadził mł. chor. Sławomir Ryszkowski insp. RUSW w Sokołowie Podlaskim. Celem pozyskania miało być zapewnienie dopływu informacji o niegospodarności i nastrojach i nastrojach wśród pracowników zakładów rolno-spożywczych jak też ze środowiska wiejskiego. Opracowywanie zakończono 29.01.1987 roku. We wniosku o złożenie w archiwum WZO WUSW w Siedlcach teczki kandydata na TW nr. rej. 6533 możemy przeczytać między innymi:

UZASADNIENIE: Kandydat na tw. nr. 6533 ob. Tadeusz Bogucki lat 37 został zarejestrowany w Wydziale KW MO w Siedlcach w dniu 29.11.1982r. Typowanie kandydata było trafne ze względu na miejsce pracy i możliwość uzyskiwania od niego informacji będących w zainteresowaniu Służby Bezpieczeństwa poprzez miejsce pracy związany był z rolnictwem, należał do ZSL. W grudniu 1983r. kandydat wstąpił do PZPR co eliminuje go jako kandydata na tajnego współpracownika ponieważ niezgodne by to było z wytycznymi zawartymi w Instrukcji 0006/70. W związku z powyższym wnoszę jak na wstępie.

– akta należy zakwalifikować do kategorii B-5 Z

– udostępniać zainteresowanym bez uzgodnienia

– istnieje możliwość podjęcia współpracy w przyszłości

podpisał