K O M U N I K A T

By | Kwiecień 1, 2017

Szanowni Czytelnicy, Przyjaciele

Po ataku hakerów na naszą stronę, który miał miejsce pod koniec 2016 roku była ona przez dłuższy czas nieczynna. Komuś bardzo mocno przeszkadzało to, że publikujemy na niej różnego rodzaju dokumenty historyczne dotyczące organów bezpieczeństwa z lat 1944-90. Solą w oku naszych adwersarzy był fakt publikacji różnego rodzaju akt operacyjnych wiadomego resortu , imiennych list tajnych współpracowników służb bezpieczeństwa, pracowników peerelowskiego aparatu spraw wewnętrznych czy też list członków ORMO.

Obecnie strona została reaktywowana i można ją przeglądać., Jednak nie udało się w pełni przywrócić jej funkcjonalności i zawartości jakie były dostępne dla odwiedzających poprzednio. W związku z tym jest  cały czas w procesie odbudowywania. Zabiera to czas i wymaga kolosalnego nakładu pracy i środków z naszej strony, ale jesteśmy optymistami i nie poddajemy się. Żywimy nadzieję, że nasi wierni czytelnicy to zrozumieją.

Korzystając z okazji chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować anonimowym sponsorom, dzięki którym reaktywacja strony stała się możliwa.

W imieniu Zarządu Fundacji Gazety Podlaskiej.

Tomasz Olko